Hulpmiddelen bij Afasie
Er zijn kant en klare hulpmiddelen te koop die helpen bij de communicatie er bestaan apps. De apps bespreken we op de pagina apps voor afasie of kijk bij https://www.afasienet.com/professionals/diagnostiek-en-therapie/apps-hulpmiddelen/
Een logopedist kan advies geven over het meest geschikte hulpmiddel. Er bestaan ook een paar technische hulpmiddelen die het communiceren makkelijker maken.
Zie:
-
RTD Arnhem biedt een passende oplossing voor cliënten met spraakproblemen. Het aanbod is groot en divers. Het is daarom aan te raden een adviesbezoek in te plannen met één van de adviseurs.
Telefoon 026-3529292
e-mail info@rtdarnhem.nl
MindExpress 5 - www.rdgkompagne.nl
Dynamische systemen zijn speciaal voor de doelgroep ontwikkelde “tabletcomputers” met communicatiesoftware.
Touchspeak:
Of via http://www.touchspeak.nl/
De app Express Me is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android.
- www.commap.nl
https://www.commap.nl/communicatie-hulpmiddelen/
Middels oogbesturing is het mogelijk spraakvervangend te communiceren!
Bekijk het filmpje op you tube https://www.youtube.com/watch?v=10wRv5vzACs&t=13s - Duopraat
Je tablet omvormen tot een communicatiehulpmiddel kan met DuoPraat. DuoPraat is een applicatie voor een Android systeem, dat uitspreekt wat ingetypt wordt. Op deze manier krijgen mensen die niet kunnen praten, toch weer een stem. https://www.commap.nl/communicatie-hu... - www.depratendecomputer.nl
Lees en Praat
RC scan
Htyp
Klokje
Lees Voor
Schrijf en Spel - www.heservis.nl
- www.kmd.nl
https://www.kmd.nl/producten/communicatiehulpmiddelen - www.sizzit.nl
Sizzit is een hulpmiddel ter ondersteuning van de communicatie. Sizzit werkt op alle mobiele apparaten van Apple (iPod, iPad en iPhone). Zo kan niet alleen een spraakboodschap ten gehore worden gebracht, maar is het ook mogelijk een verhaal te vertellen of een videofragment te laten zien.
Voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) met executieve functieproblemen bestaat de mogelijkheid om stappenplannen te integreren binnen vocabulaires. Dit biedt bijzondere mogelijkheden
-
Het gespreksboek is een aanwijsboek met woorden en tekeningen. Door woorden of tekeningen aan te wijzen kan iemand duidelijk maken wat hij of zij bedoelt. Het boek bestaat uit vier rubrieken: 'wie of wat', 'waar' (thuis of niet thuis), 'wanneer' en 'hoe'. Zo wordt het makkelijker om over allerlei gebeurtenissen te vertellen. Het gespreksboek is een communicatiehulpmiddel. Let op! Koop het gespreksboek pas na overleg met een logopedist.
Klik hier voor meer informatie en bestellen.
Dat is een stevig, geplastificeerd openslaand bord waarop belangrijke vragen en gespreksonderwerpen kunnen worden aangewezen. Het Communicatiebord bestaat uit een bord (afm. 31 x 44,5 cm) en 4 inschuifvellen in tweekleurendruk. Tevens zijn er open vakken op het bord, die men zelf kan vullen met afbeeldingen die geschikt zijn voor de individuele patiënt.
- Boodschappenlijstjes mijnboodschappenlijstje.nl ↓
mijnboodschappenlijstje.nl : Makkelijke indeling met pictogrammen en vele subcategorieën. Je kan echt niets meer vergeten; het staat er allemaal op.
Mogelijkheid om per pictogram het te laten uitspreken en je kan het lijstje uitprinten. Ook voor pc en tablet. Het is geen app maar een website.
Door deze site getest als zeer goed!!
De fotomap is gemaakt door ervaringsdeskundige Leo Mendes. De map is gemaakt in Excel. Hierdoor kunnen zowel lettertype als kleur eenvoudig worden veranderd. Wil je de hele map ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@afasienet.com.
Tekst naar spraak
Note Player | Android | gratis |
Spraakassistent | iOS, Android | gratis- 16,99 |
Talkie | iOS, Android | gratis |
TekstnaarSpraak | iOS | gratis |
Tell Me – Text To Speech | Android | gratis |