Verhalen van mantelzorgers uit de praktijk 

Lees diverse verhalen van mensen wiens partner of naaste familielid hersenletsel opliep. Het ene verhaal is een situatieschets thuis in de chronische fase, het andere is een dagboekverslag van de eerste dagen in het ziekenhuis.  Er staat ook een verhaal van iemand die 24 jaar probeert te leven met haar man met hersenletsel.

 

Partnerverhalen:

Verhaal van Nils

Verhaal van Cora

Verhaal van Jet

Verhaal van Jussi

Verhaal van Loes

Verhaal van Marian

Verhaal van "Partner"

Verhaal van ex-partner

Verhaal van een partner met schuldgevoel

 

Verhaal van zus of dochter of schoondochter:

Verhaal van volwassen zus Esmeralda

Verhaal van dochter Tika

Verhaal van schoondochter Carlijn

Verhaal van ouders

partner.jpg mantelzorg-steun.large.jpg

Verhaal van jou...

Een volgend verhaal kan van jou zijn. Wil je jouw verhaal delen? Een dag uit het leven? Of een situatie die zo typerend is voor je huidige leven nu? Deel het met ons. Je mag anoniem blijven of voluit je naam noemen. Aan jou de keus! Wil je er foto's bij , dat mag ook. Wij kunnen eventueel ook foto's bewerken en gezichten onherkenbaar maken....Je kan ook foto's plaatsen die een detail laten zien, maar niet de persoon. Wil je een link naar je eigen blog of email-adres?
Vul het formulier in en stuur je verhaal als bijlage mee! Op de pagina: https://www.hersenletsel-uitleg.nl/ermee-omgaan


Boekentip: 

Omgaan met hersenletsel , hulp bij een veranderd leven van Jenny Palm; uitgeverij Koninklijke van Gorcum. 2012 |

ISBN 9789023249597 | 1 | 244 blz. 34,95
Zie leesfragment over rouw bij hersenletsel; niet alleen is er rouw voor de betrokkene zelf maar ook voor de partner, kinderen, ouders, broers zussen vrienden e.a.:

Hersenletsel heb je niet alleen geeft een veelzijdige kijk op de problematiek rondom niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het stelt betrokkenen - getroffenen, partners, gezins- en familieleden, vrienden, (semi) professionals en mantelzorgers - in staat te leren van elkaars kennis en ervaring door middel van ervaringsverhalen, nuttige achtergrondinformatie, heldere tips en een inventarisatie van veel voorkomende valkuilen in de omgang met mensen met NAH. Het boek biedt daarmee ook veel aanknopingspunten voor de nieuwe professionals op dit gebied, zoals de WMO medewerkers en de praktijkondersteuners huisartsen (POH-GGZ).